Fysiotherapie in IJsselstein

ZBIJ staat voor je klaar.

Fysiotherapie

Tijdens de zwangerschap vinden er veel veranderingen plaats in het lichaam. Het zwaartepunt van het lichaam verandert, de hormoonhuishouding verandert, de bloedcirculatie verandert, kortom het lichaam wordt heel anders belast. Na de bevalling is je lichaam niet direct weer de oude, maar wordt het wel zwaar belast.

Kortom, gedurende de zwangerschap en na de bevalling kun je geconfronteerd worden met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Het kan dan gaan om zwangerschapsgerelateerde klachten, maar ook om algemene klachten. Fysiotherapeutische behandeling/begeleiding kan dan geïndiceerd zijn. Ook hiervoor kun je terecht bij ZBIJ. De praktijk is zich aan het specialiseren in bekkenfysiotherapie.

Onze aanpak & Wat je kunt verwachten tijdens je eerste afspraak

De eerste afspraak zal bestaan uit het in kaart brengen van je klachten middels een anamnesegesprek en een lichamelijk onderzoek. Aan de hand daarvan wordt een behandelplan opgesteld en besproken en gaan we met elkaar aan de slag.

Wat moet ik meenemen bij een bezoek aan de fysiotherapeut?
Als u een verwijzing van de huisarts of specialist heeft, vragen wij u deze mee te nemen. Tevens vragen wij u een identiteitsbewijs en uw verzekeringsgegevens mee te nemen, omdat we hiervan de gegevens nodig hebben voor onze administratie en voor het declareren van de behandelingen.
Worden mijn behandelingen fysiotherapie vergoed?
De vergoeding van fysiotherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering maar vanuit de aanvullende zorgverzekering. Hoeveel fysiotherapie u vergoed krijgt verschilt per verzekeraar en per aanvullende verzekering. Het advies is om voor uw eerste afspraak uw polisvoorwaarden te raadplegen of dit bij de zorgverzekeraar na te vragen.
Wat doet de fysiotherapeut?
De fysiotherapeut kan u uitleg geven over uw klachten en u hiervoor gerichte adviezen geven ten aanzien van houding, beweging, ademhaling en ontspanning. Verder kan de fysiotherapie bestaan uit het verbeteren van de beweeglijkheid van uw houdings- en bewegingsapparaat, het verbeteren van de doorbloeding, ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

Bij vragen of voor het maken van een afspraak kun je bellen of mailen naar:

Telefoon: 06-49912649
E-mail: info@zbij.nl

 

Praktijkinformatie

Praktijkadres:
IJsselstraat 14
3401 DK IJsselstein

Postadres:
Praagsingel 540
3404 VM IJsselstein